Wat is VoIP?


VoIP: wat is VoIP nou precies?


Wat is VoIP: VoIP is de afkorting van Voice-over-Internet-Protocol en dit protocol maakt het mogelijk dat u kan bellen via het internet. Hierdoor is niet langer een analoge of digitale telefoonlijn (ISDN) nodig. Daarnaast bestaat de eerste abonnementen van ISDN ook niet meer sinds september 2019. Hierdoor moeten bedrijven naar andere oplossingen zoeken die minimaal hetzelfde kunnen als hun "oude" ISDN abonnement. Naast spraak kan ook andere digitale informatie worden meegezonden.


Voordelen


Doordat VoIP efficiënt gebruik maakt van de beschikbare bandbreedte, zijn de kosten vergeleken met traditionele koperverbindingen een stuk lager. Daarnaast leent VoIP zich uitstekend in een oplossing voor standaardisatie waardoor allerlei vormen van communicatie – zoals spraak, fax, voicemail, e-mail en video vergaderen – gebundeld kunnen worden aangeboden op 1 plek op een apparaat of computer. Zulke verbindingen kunnen versleuteld worden, wat afluisteren bemoeilijkt. In tegenstelling tot fysieke telefooncentrales kunnen VoIP-switches gebruikmaken van standaard hardware, wat aanzienlijk in uw kosten scheelt.


Nadelen


Omdat VoIP leunt op internet, is een goede internetverbinding belangrijk. 2BHERE4U doet zaken met een uitsekende internet provider om u hierin te kunnen voorzien. Goede QoS (Quality of Service), de manier waarop datapakketjes verwerkt en verstuurd worden, is voor VoIP essentieel om betrouwbaar te kunnen functioneren. Anders gezegd, je zult het netwerk goed moeten configureren en beveiligen. Iets wat 2BHERE4U vakkundig voor u kan uitvoeren. Een ander nadeel is dat VoIP-apparatuur elektrisch is, wat maakt dat bij een stroomstoring ook de telefoonverbinding eruit ligt. Gelukkig is 2BHERE4U daarop voorbereid zodat alle gesprekken worden doorgestuurd naar je mobiele telefoon. Tevens is het mogelijk om via 2BHERE4U diverse UPS systemen aan te schaffen. Hierdoor zijn u belangrijkste systemen, bv VoIP en diverse belangrijke computers, altijd voorzien van stroom.


Voordelen van 2BHERE4U


  • Onze diensten op en afschalen gebruikers, telefoonnummers is altijd mogelijk
  • Geen langlopende contracten, geen kleine lettertjes of stiekem gedoe
  • Open, eerlijk en een persoonlijke benadering door onze medewerkers.
  • Op maat telefonie oplossingen voor optimale bereikbaarheid van u klanten.
  • 3CX platform, kwalitatief en betrouwbaar netwerk en geen link met KPN.
  • Wij behandelen onze klanten zoals we zelf ook graag behandeld willen worden!


2BHERE4U kan u volledig in alles ontzorgen!