BEKABELING

Het traditionele tv kijken gaat veranderen. Het analoge signaal gaat voor Ziggo klanten weg en alleen het digitale signaal blijft over. Het ideale moment om de huisinstallatie goed te controleren. Zo blijf je genieten van haarscherp beeld in digitale beeldkwaliteit!

We geven graag enige tips om u goede signaal te behouden of misschien te verbeteren.


TIP 1: Gebruik kwalitatief goede coaxbekabeling


Voor een goede tv-ontvangst is het belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige bekabeling. Slechte of verouderde bekabeling zijn vaak kabels met een slechte afscherming, waardoor de kans op storing toeneemt en de huisinstallatie niet voldoende is afgeschermd voor P2000, Wifi en 4G (LTE) signalen. Meestal is dit te zien doordat de kabels erg dun zijn.

De KOKA 9 Eca coaxkabel van Hirschmann Multimedia is een kwalitatief goede coaxkabel met een lage demping (verlies) en hoge afscherming. Hierdoor krijgen o.a. 4G (LTE) signalen van buitenaf geen kans en blijft storingvrij!


TIP 2: Gebruik de juiste connectoren en wandcontact dozen


Bij de controle van de connectoren binnen de huisinstallatie is het belangrijk dat deze van de juiste kwaliteit zijn anders kunnen deze signaalproblemen als blokken, strepen of haperingen veroorzaken. De nieuwste stekkers van Hirschmann voldoen aan alle eigenschappen om installaties 4G (LTE) proof te maken:

Push On F-connector – QFC 5 (recht of haaks) en F-con persconnectoren
IEC connectoren – KOK 5 (female recht of haaks)
IEC connectoren – KOKWI 5 (female recht of haaks)

Bij hoofdaansluitinegen en wandcontact dozen is er maar 1 die voldoet aan de huidige eisen. De Braun WCD (enkel gegalvaniseerd) of AOP (dubbel gegalvaniseerd. Deze beide WCD's kunnen de frequenties aan tot 1218 Mhz. Gezien de grootste kabel aanbieder nu al over de 1000 Mhz gaat is het belangrijk om dit op orde te hebben. EN ze gaan nog uitbreiden naar 1218 Mhz! Wanneer u dit niet doet, zult u nu of in de toekomst zenders gaan missen.

Kokwi connectoren

TIP 3: Gebruik een coax signaalversterker alleen voor lange afstanden


Wordt er binnen je huisinstallatie gebruik gemaakt van meer dan 1 televisies? Dan is het handig om een coax signaalversterker te gebruiken. We hebben versterkers van Tratec of Hirschmann in ons assortiment die retourgeschikt zijn. Hiermee kunt u langere afstanden in u huis overbruggen en meerdere TV's aansluiten. Let hierbij op de aanduiding van de versterker, want elke uitgang heeft een andere versterking. In de regel is het, hoe langer de kabel, hoe hoger de versterking nodig is. Let wel, u versterkt hierbij het signaal, maar niet de kwaliteit!